Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Erasmus+

 

Erasmus+

Cilj programa je podizanje opće razine vještina, odnosno povećanje šansi za zapošljavanje, te moderniziranje obrazovanja, usavršavanja i rada s mladima. Sedmogodišnji će program imati ukupni proračun od 14.7 milijardi €. 40 %-tno povećanje u usporedbi s dosadašnjom razinom odražava posvećenost EU ovoj problematici.

Putem programa Erasmus+ 4 milijuna Europljana imat će priliku studirati, obavljati praksu, stjecati radno iskustvo i volontirati u inozemstvu. Osim stipendija pojedincima, Erasmus+ će podržavati međunarodno partnerstvo institucija koje se bave obrazovanjem, usavršavanjem i mladima da bi se njegovala suradnja i premostio jaz između svijeta obrazovanja i svijeta rada koji se trenutno opaža u Europi. Podržavat će se i nacionalni programi modernizacije obrazovanja, usavršavanja i rada s mladima. U području športa podržavat će se programi masovnog bavljenja sportskim aktivnostima te prekogranični programi suzbijanja pojava poput ugovaranja ilegalnih borbi i tučnjava, dopinga, nasilja i rasizma.

Erasmus+ povezuje sedam dosadašnjih programa EU u području obrazovanja, usavršavanja i športa. Kao integrirani program, Erasmus+ pruža veće mogućnosti za suradnju u područjima obrazovanja, usavršavanja, mladeži i športa, jednostavnije mu je pristupiti, a pravila za financiranje su pojednostavljena.

 

Područja koja u području visokog obrazovanja pokriva program Erasmus+ su: