Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Studenti diplomskih studija

Studenti diplomskih studija mogu se kvalificirati za tzv. Zajedničke diplomske studije (Joint Master Degrees).

Zajedničke diplomske studije provodi međunarodni konzorcij visokoobrazovnih ustanova i – gdje to ima smisla – drugih partnera, obrazovnih i neobrazovnih institucija s potrebnom stručnošću i interesom u studijskom ili strukovnom području što ga pokriva zajednički program.

Zajednički magistarski studij odgovara integriranom međunarodnom studijskom programu više razine od 60, 90 ili 120 ECTS-bodova.

Pristupaju mu studenti na razini diplomskog studija, nastavnici sudjelujućih organizacija, pozvani nastavnici/predavači iz zemalja sudionika programa i pridruženih zemalja.

Program se održava u barem dvije zemlje sudionice programa ali se dio studija može također odvijati i u zemlji partneru.

U programu treba sudjelovati između 13 i 20 stipendiranih studenata i 4 pozvana nastavnika/predavača po jednom upisu. Uz stipendirane, dopušta se i upis studenata koji sami plaćaju školarinu.

Za informacije studenti i nastavnici trebaju kontaktirati konzorcij koji nudi takav diplomski studij (popis studija i detalji o apliciranju)