Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Reakcijsko inženjerstvo i kataliza
Repozitorij
Anketa
Na ovoj stranici trenutno nije odabrana niti jedna anketa!
Reakcijsko inženjerstvo i kataliza
Šifra: 202667
ECTS: 6.0
Nositelji: izv. prof. dr. sc. Vanja Kosar
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 30
Laboratorijske vježbe 30
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Ishodi učenja:
Literatura:
Preduvjeti za:
Upis predmeta :
Položen : Anorganska kemija
Položen : Engleski jezik 1
Položen : Engleski jezik 2
Položen : Fizika I
Položen : Fizika II
Položen : Kemijska analiza materijala
Položen : Matematika I
Položen : Matematika II
Položen : Mehanika materijala
Položen : Opća kemija
Položen : Primjena i programiranje računala
Položen : Tjelesna i zdravstvena kultura 1
Položen : Tjelesna i zdravstvena kultura 2
Odslušan : Bilanca tvari i energije
Odslušan : Fizikalna kemija I
Odslušan : Fizikalna kemija II
Odslušan : Prijenos tvari i energije
Odslušan : Struktura i svojstva anorganskih materijala
5. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Kemija i inženjerstvo materijala
Termini konzultacija:
Obavijesti

Poštovane studentice i studenti, popravni kolokvij iz vježbi će se pisati 25. siječnja (četvrtak) u predavaonici MKV-20 s početkom u 10:15 h. Od pribora Vas molim da ponesete arak papira (na kojem ćete pisati kolokvij), kemijsku olovku, kalkulator i pribor za crtanje (ravnalo i/ili trokut). Možete sa sobom imati papir za koncept i običnu olovku (koju možete koristiti i za crtanje).

Obavještavaju se studenti da se pisanje popravnog kolokvija odgađa!

Uslijed unaprijed neočekivanih izmjena dinamike preseljenja i obnove zgrade Fakulteta na Savskoj 16, dio nastave je prebačen u predavaonice na Marulićevom trgu. Tako je u terminu kad je popravni kolokvij trebao biti održan stavljenja nastava, a meni je predložen novi termin u drugoj predavaonici (isti dan, no u prijepodnevnom terminu). Smatram da takav postupak ne bi bio korektan prema Vama pošto bi obavijest stigla svega dan prije pisanja kolokvija, stoga ću pisanje popravnog kolokvija uz lab. vježbi odgoditi dok se situacija ne raščisti i dok ne utvrdimo drugi termin pisanja.

Lijep pozdrav,

dr. sc. Filip Car

Obavještavaju se studenti da će se popravni kolokvij iz laboratorijskih vježbi pisati 9. siječnja 2024. u predavaonici MKV-19 od 14 do 15 sati.

Podsjećam da popravni kolokvij mogu pisati i studenti koji su na kolokviju ostvarili dovoljan broj bodova za prolaz (8), no nisu zadovoljni ostvarenim brojem bodova, uz najavu na mail asistentici Bogdan (lbogdan@fkit.unizg.hr) ili meni (fcar@fkit.unizg.hr) do kraja ovog tjedna (22. prosinca 2023.).

Kao i na prethodnom kolokviju, obavezno ponesite kemijsku olovku, kalkulator i ravnalo ili trokut. Uz to možete ponijeti običnu olovku, gumicu za brisanje i papir za koncept.

Poštovane kolegice i kolege,

rezultati završnog kolokvija kao i ukupni bodovi iz vježbi nalaze se u repozitoriju. Kolegica Bogdan i ja ćemo biti na raspolaganju za uvid u napisane kolokvije (i referate) sutra (15.12.) i u ponedjeljak (18.12.) od 9 h do 15 h. Termin popravnog kolokvija ćemo naknadno objaviti. Popravnom kolokviju mogu pristupiti i studenti koji su prošli kolokvij, no nisu zadovoljni postignutim rezultatom (javiti se mailom asistentici Bogdan ili meni).

Lijep pozdrav,

dr. sc. Filip Car

Obavještavaju se studenti da je došlo do promjene mjesta održavanja nastave (pa time i završnog kolokvija iz vježbi) zbog nemogućnosti grijanja na Marulićevom trgu 20. Kolokvij će se održati u istom terminu i po istom rasporedu (kako stoji u prošloj obavijesti) u predavaonici MKM19 na Marulićevom trgu 19.

Srdačan pozdrav,

dr. sc. Filip Car

Obavještavaju se studenti da će se završni kolokvij iz laboratorijskih vježbi pisati 11. prosinca u predavaonici MKM-20 (u terminu predavanja). Kolokvij će se pisati u dvije grupe, svaka po sat vremena. Prva grupa (abecednim redom od Abdii do Jurić) kolokvij će pisati u terminu 11-12 sati, dok će druga grupa (abecednim redom od Kovačević E. do Vukić) kolokvij pisati u terminu 12-13 sati.

Na kolokvij obavezno ponesite kemijsku olovku, kalkulator i ravnalo ili trokut. Uz to, možete ponesti običnu olovku i papir za koncept.

Lijep pozdrav,

dr. sc. Filip Car

Obavještavaju se studenti da laboratorijske vježbe počinju u utorak 17. listopada prema rasporedu koji se nalazi u repozitoriju kolegija. Mole se studenti da eventualne zamjene prijave voditeljima vježbi (fcar@fkit.unizg.hr ili lbogdan@fkit.unizg.hr) do petka 13. listopada.

 

Obavještavaju se studenti koji pohađaju kolegij „Reakcijsko inženjerstvo i kataliza“ da laboratorijske vježbe počinju 02.11.2022. prema rasporedu.

Materijali potrebni za vježbe te popis studenata po grupama nalaze se u repozitoriju kolegija, u podmapi VJEŽBE.  Ukoliko nekome ne odgovara zadani termin, molim da zamjenu dogovorite sami te me o promjenama obavijestite na mail.

Obzirom da se u zadanom terminu održavaju obje vježbe, mole se studenti da na vježbe dođu pripremljeni i upoznati s obje vježbe.

Sve upute vezane uz izradu referata nalaze se u rasporedu laboratorijskih vježbi. 

Nastava u akademskoj godine počinje prema rasporedu 10.10. u 10h predavaona S-0, Savska c. 16. prizemlje