Opcije pristupačnosti Pristupačnost
O djelatniku

dr. sc. Srečko Herceg

Zvanje: poslijedoktorand

Mobilni telefon:
+385989463127
URL službenih stranica na Webu:
Zavod/služba:
Zavod za mjerenja i automatsko vođenje procesa
Godina diplomiranja:
2009.
Godina doktoriranja:
2021.
Na zavodu od:
2022.

Životopis

Srečko Herceg rođen je u Zaboku 22. ožujka 1984. gdje je pohađao osnovnu školu i prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Diplomirao je 2009. na Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu s temom "Sustav za sortiranje pomoću manipulatora pokretanog pneumatskim mišićima".

Od 2009. do 2022. radio je u tvrtki STSI-Integrirani tehnički servisi d.o.o., član INA grupe, Zagreb, u Odjelu za inženjering i projektiranje. Bio je član tima "Projekt Bjelorusija-Naftan" odgovornog za izradu izvedbenih projekata, nabavu opreme i autorski nadzor za klijenta-tvrtku "JSC Naftan", Novopolotsk, Republika Bjelorusija, vezano za izgradnju nekoliko rafinerijskih postrojenja. Radio je kao projektant i nadzorni inženjer. Vezano za navedene poslove, od 2015. do 2021. živio je i radio u Republici Bjelorusiji.

U 2014. upisao je doktorski studij Kemijsko inženjerstvo i primijenjena kemija na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirao je 2021. s temom "Development of soft sensors for advanced control of isomerization process". Od 2022. radi na Zavodu za mjerenja i automatsko vođenje procesa na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu kao poslijedoktorand/viši asistent. Područje istraživanja mu je razvoj i primjena softverskih senzora, modeliranje procesa i napredno vođenje. Sudjeluje u izvođenju laboratorijskih vježbi iz kolegija Mjerenja i vođenje procesa i Primjena i programiranje računala. Kao mentor grupama studenata sudjeluje u kolegiju Kemijsko inženjerske vježbe te je neposredni voditelj izrade završnih i diplomskih radova. Sudjeluje također u provođenju znanstveno-istraživačkih projekata na Zavodu za mjerenja i automatsko vođenje procesa. Kao voditelj ili suradnik sudjelovao je u provođenju nekoliko stručnih projekata u suradnji s industrijom.

Ovlašteni je inženjer strojarstva za projektiranje procesnih postrojenja.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Izabrane publikacije

Herceg, Srečko ; Ujević Andrijić, Željka ; Rimac, Nikola ; Bolf, Nenad : Development of mathematical models for industrial processes using dynamic neural networks// Mathematics, 11 (2023) 1-17. (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)

Šitum, Željko; Herceg, Srečko; Bolf, Nenad; Ujević Andrijić, Željka : Design, Construction and Control of a Manipulator Driven by Pneumatic Artificial Muscles // Sensors, 23 (2023), 1-14. (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)

Herceg, Srečko; Ujević Andrijić, Željka; Bolf, Nenad : Development of soft sensors for isomerization process based on support vector machine regression and dynamic polynomial models // Chemical Engineering Research and Design, 149 (2019), 95-103. (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)

Profesionalni interesi i članstva

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Hrvatska udruga za vodik

Izabrani projekti

Dokazivanje inovativnog koncepta (C3.2.R3-I1.01) - "Niskocjenovna proizvodnja zelenog vodika" (NPOO.C3.2.R3-I1.01.0164)