Opcije pristupačnosti Pristupačnost
Obavijesti
Tehnologijada 2024 - iskazivanje...

Poziv svim studenticama i studentima

Ispunjavanjem obrasca na dnu ovog teksta iskazujete svoj interes za sudjelovanjem (prijavljujete se) za sudjelovanje na Tehnologijadi koja će se održati u Trogiru od  13. do 19.svibnja 2024.

Više informacija o znanstveno-sportskoj manifestaciji Tehnologijada pronađite na web stranici:

EFSA FP - Natječaj za novu generaciju...

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) otvorila prijave za novu generaciju pripravnika

Studentski posao u Plivi

Pliva zapošljava studente za unos podataka u LIMS i SAPECC sustav.

Više informacija

Otvoren je natječaj za Student DIGI...

Poštovani,
zadovoljstvo nam je što imamo priliku predstaviti Vam nacionalni natječaj za mlade inovatore "Student DIGI Award 2024", koji studentima i školarcima daje priliku da se odmah, na početku svoje karijere, bolje istaknu potencijalnim poslodavcima ili poslovnim partnerima.

OBAVIJEST STUDENTIMA - ŠKOLARINA

Dospijeće treće rate školarine za ak.g. 2023./2024. istječe 1. travnja 2024. te se upozoravaju studenti da svoje obaveze podmire na vrijeme, u protivnom će im biti studomat blokiran.

Studenti s invaliditetom i...

Poštovani studenti,

Prema čl. 25., 27. i 28. Statuta Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije i čl. 11., 12. i 14. Pravilnika o studiranju na prijediplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije student s utvrđenim stupnjem invaliditeta koji studira u redovitom statusu ostvaruje posebna prava iz studentskog standarda u skladu s općim aktom Sveučilišta, Zakonom i posebnim propisima. Student s invaliditetom, u skladu s općim aktom Sveučilišta ili Fakulteta, može studirati prema prilagođenim uvjetima studiranja.

Prezentacija s uputama za prijavu na...

Prezentaciju s osnovnim uputama za prijavu na Erasmus+ natječaj za studijski boravak za akademsku godinu 2024./2025. možete pronaći u repozitoriju na sljedećoj poveznici: https://www.fkit.unizg.hr/mobilnost_i_medunarodna_suradnja/erasmus/mobilnost_studenata

Science and engineering summer school...
Otvoren natječaj za dodjelu Rektorove...

Poštovana studenti,
na temelju članka 16. Statuta i članka 2. Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić raspisuje Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2023./2024.

 

Obavijest o objavi IV. kruga dodjele...

Poštovani studenti,

obavještavamo Vas da je objavljen IV. krug dodjele državnih STEM stipendija. U III. krugu dodjele državnih STEM stipendija jedna je studentica odbila STEM stipendiju te se u IV. krugu dodjele crta pomiče za jedno mjesto na rang-listi prva godina prijediplomskog, integriranog prijediplomskog i diplomskog te stručnog kratkog studija.

Natječaj za stipendiju za studentsku...

Sveučilište u Zagrebu objavljuje natječaj za studentske razmjene u ak. god. 2024./2025. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene.

Zdravstvena zaštita studenta

Poštovani studenti novi Informator o zdravstvenoj zaštiti studenata objavljen je na web stranici Studenti/zdravstvena zaštita

https://www.fkit.unizg.hr/studenti/zdravstvena_zastita

Prezentacija udruge Erasmus Student...

Udruga Erasmus Student Network (ESN) Zagreb održala je prezentaciju o mobilnosti i vrstama iste te o Erasmus+ programu i načinima prijave na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu u sklopu projekta "ERASMUSiraj se!".

 

Poziv studentima za sudjelovanje u...

Poštovani studenti, 

Na temelju Natječaja za Erasmus+ kombinirane intenzivne programe, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije sudjelovat će kao partner u provedbi kombiniranog intenzivnog programa pod nazivom Basics & Application of Computational Chemistry in Action – BACCA. Studenti polaznici BACCA programa sudjelovat će u virtualnoj (travanj 2024.) te fizičkoj mobilnosti (3. – 7. lipnja 2024.), koja će se odvijati u Lodzu (Poljska). Polaženjem programa sudionici će učiti o raznim temama vezanim uz računalnu kemiju i matematičko modeliranje, uključujući kvantnu kemiju, molekularnu dinamiku, strojno učenje, kinetičko modeliranje i dr.

VAŽNO! NOVI RASPORED NASTAVE

Poštovani studenti,

Zbog početka radova u zgradi Savska cesta 16, od ponedjeljka 8. siječnja 2024. predavanja i seminari odvijat će se u zgradama na Trgu Marka Marulića 19, Trgu Marka Marulića 20 i  Zagrepčanka prema novom rasporedu nastave koji se:

Poštovani studenti, 

u ponedjeljak 4.12.2023. zbog izvanrednih okolnosti neće se održati nastava u zgradi Trg Marka Marulića 20.

 
Daljnje informacije pratite na stranicama fakulteta, kao i svoje e-mail pretince.

Prodekanica za nastavu
prof. dr. sc. Sanja Lučić Blagojević
 

Novi pravilnici

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da su doneseni i na web stranicama NASTAVA/Prijediplomski studija i NASTAVA/Diplomski studiji  novi pravilnici kako slijedi:

Natječaj za dodjelu stipendija...

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija  Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2023./2024.

Natječaj se nalazi na poveznici.

OBAVIJEST O RADNOM VREMENU STUDENTSKE...

Obzirom na provedbu upisa studenata u prvu godinu diplomskih studija za ak. god. 2023./2024., Studentska referada 28. i 29. rujna 2023. neće raditi za redovite studente Fakulteta .

2. listopada 2023. Studentska referada će raditi za potrebe studenata 1. godine prijediplomskih studija, za ostale redovite studente FKIT-a neće raditi.

ZAMOLBE STUDENATA

Zamolbe studenti šalju ISKLJUČIVO na e-mail Studentske referade studref@fkit.unizg.hr

VAŽNO !!! PROMJENA TERMINA UPISA U...
Izmjene za sveučilišni kolegij...

Poštovani studenti ,

obavještavamo Vas o Izmjenama i dopunama sveučilišnog izbornog predmeta "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom" koji će se izvoditi od akademske godine 2023./2024. Nositelj predmeta je Sveučilište u Zagrebu, a izvoditelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Ovaj kolegij je dostupan za upis svim studentima koji su upisani na bilo koji fakultet Sveučilišta u Zagrebu na prijediplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Promjene/izmjene možete vidjeti na slijedećoj poveznici

VAŽNO: Provedba ispita u prijelaznom...

Novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i novi Statut Sveučilišta u Zagrebu donosi određene promjene u definiranju ispitnih rokova i načinu njihove provedbe.

Tumačenje Sveučilišta u Zagrebu je da će se zatečeni akti sastavnice primjenjivati do donošenja novih, a najkasnije do 1. listopada 2024., osim u dijelovima koji su protivni Statutu Sveučilišta i statutu sastavnice, kada će se neposredno i na odgovarajući način primjenjivati odredbe Statuta Sveučilišta i statuta sastavnice.

OBAVIJEST STUDENTIMA O UTVRĐIVANJU...

13. lipnja 2023.g. na snagu je stupila nova ODLUKA kojom se utvrđuju cijene troškova upisa na prvu i više godine prijediplomskih i diplomskih studija Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije za sve studente 

Osim navedenog u dokumentu, ukida se odluka o troškovima izrade diplome nakon završenog prijediplomskog i diplomskog studija.

Odluka o cijenama troskova
Prezentacija s uputama za prijavu na...

Na sljedećoj poveznici možete pronaći prezentaciju s uputama za prijavu na Erasmus+ natječaj za stručnu praksu s održanog Infodana: https://www.fkit.unizg.hr/mobilnost_i_medunarodna_suradnja/erasmus/strucna_praksa

Molimo zainteresirane studente da prouče prezentaciju prije prijave na Natječaj.

 

Online Interaktivno predavanje:...

Obrambeni mehanizmi

Interaktivno predavanje - Online

Sadržaj

  • Fenomenologija i funkcija obrambenih mehanizama: autistične fantazije, disocijacija, idealizacija, impulzivnost (tantrum), intelektualizacija, iskupljivanje, izolacija, obezvrjeđivanje, pasivna agresija, pomicanje, poricanje, potiskivanje, projekcija, racionalizacija, reaktivna formacija, represija, somatizacija.
  • 🕔 Termin: subota, 27 svibanj 2023 u 🕔 09:00 sati.
  • 🏠 🛏 Način održavanja: 🎧 🎦Online.
  • ⭕ Broj sudionika - najmanje: 30, najviše: 100.

 

Organizatori:

Prijava:

Pretplata na obavijesti o edukacijama:

 

European Central Bank  - Traineeship...

European Central Bank  organizira online event za hrvatske studente za prijavu Traineeship programe.

Više informacija na poveznici

 

 

Science and engineering summer school...
Mobilna aplikacija FKIT-a

Poštovani studenti,

Obavještavamo Vas da je izašla mobilna aplikaciju FKIT-a preko koje ćete moći jednostavnije i lakše komunicirati sa studentskom referadom. Sve što trebate napraviti je pronaći mobilnu aplikaciju FKIT-a na Google Play ili App Store platformi, instalirati ju i zatim se prijaviti putem AAI identiteta.

NADLEŽNI LIJEČNIK FAKULTETA OD AK.G....

Nadležni liječnik Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu od ak.g. 2022./2023.

je dr. Lara Dadić- Laginjina 16, 1. kat,

tel. 01/ 4556 367 , parni datumi ujutro, neparni poslijepodne

 

APLIKACIJA ZA PLAĆANJE U RESTORANIMA...

PUŠTENA JE U RAD nova aplikacija putem koje studenti mogu plaćati svoje obroke u menzama SC-a i mnogo više!

Europsko sveučilište...

Sveučilište u Zagrebu dio je važnoga i vrijednoga projekta institucionalnoga oblikovanja Europskoga sveučilišta postindustrijskih gradova (UNIC). Uz Sveučilište u Zagrebu, UNIC savez čine Sveučilište Deusto u Bilbaou (Španjolska), Sveučilište Ruhr u Bochumu (Njemačka), Koç sveučilište u Istanbulu (Turska), Erasmus sveučilište u Rotterdamu (Nizozemska), Sveučilište u Corku (Irska), Sveučilište u Liègeu (Belgija) i Sveučilište u Oulu (Finska). UNIC-ov je cilj omogućiti istinsko europsko iskustvo novome naraštaju studenata koji će poticati postindustrijske transformacije naših gradova.

Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (u daljnjemu tekstu: SSMH).

Prvi broj časopisa Reaktor ideja

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da je izdan prvi broj časopisa „Reaktor ideja“, službenog glasila Studentske sekcije Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI).

Reaktor ideja

Poštovani,

iz sustava e-građani (https://issp.srce.hr/e-potvrda) moguće je dobiti elektronički zapis o statusu studenta za upisanu akademsku godinu, s naznakom naziva i razine studija i visokog učilišta, a pomoću AAI@EduHr korisničkih podataka. Ovakav zapis ovjeren je elektroničkim pečatom kreiranim certifikatom Ministarstva znanosti i obrazovanja i može poslužiti kao valjani dokument umjesto potvrde iz ISVU sustava koju ovjerava visoko učilište. Detaljnije informacije o statusu studenta osim navedenih, nije moguće dobiti ovim putem.

Obavijest o radu Studentske referade

Sutra 1. rujna 2023. g. Studentska referada će raditi do 13,00 sati.