Opcije pristupačnosti Pristupačnost

5. i 6. veljače 2024. u Groningenu održan je sastanak projektnih partnera na Marie-Sklodowska Curie akciji Biodeccodinng koja se provodi i na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Na ovom događaju po prvi su se put okupili svi doktorandi, njihovi mentori, industrijski partneri kao i predstavnik EU komisije kako bi razgovarali o najnovijim zbivanjima u okviru BiodeCCodiNNg doktorske mreže. Sa strane FKIT-a, na sastanku su sudjelovali doktorand Lan Julij Zadravec, mag. chem. ing. i njegova mentorica prof. dr. sc. Zvjezdana Findrik Blažević, koja je ujedno i voditeljica projekta na Fakultetu i voditeljica radnog paketa povezanog s diseminacijom i iskorištavanjem rezultata projekta.

Dnevni red uključivao je pregled statusa projekta BiodeCCodiNNg od strane koordinatora. Naš voditelj projekta od strane EU komisije, Apostolos Paralikas, pružio je informacije o najnovijim smjernicama za Marie Slodowska Curie akcije. Svaki doktorand se predstavio i izvijestio o napretku svojeg projekta, što je dovelo do aktivnih rasprava o rezultatima i nadolazećim izazovima.

Osim formalnog dijela, sastanak je pružio dinamičnu platformu za razmjenu iskustava i organizaciju buduće suradnje. Tijekom večere svi su se sudionici bolje upoznali, a organiziran je i „speed-dating“ događaj s glavnim istraživačima čime su se doktorandi bolje upoznali s istraživačima koji će im biti komentori pri stjecanju doktorata.

Autor: Branko Zorko
Popis obavijesti