Opcije pristupačnosti Pristupačnost
LLP/Erasmus

Erasmus je dio Programa za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme / LLP) osmišljen za jačanje europskog prostora visokog obrazovanja kao i jačanje uloge visokog obrazovanja i stručnog usavršavanja u procesu inovacija. U okviru programa Erasmus moguće je sudjelovati u individualnoj mobilnosti te u europskim obrazovnim projektima.

Republika Hrvatska je od 2011. godine punopravni član LLP-a te su joj na raspolaganju sve Erasmus aktivnosti. Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) nadležna je za tzv. decentralizirane aktivnosti (mobilnost), dok su centralizirane aktivnosti (suradnja) u nadležnosti Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (Education, Audiovisual and Culture Executive Agency - EACEA, Bruxelles).

Više informacija o Programu za cjeloživotno učenje možete pronaći na stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU).

Erasmus decentralizirane aktivnosti:

Erasmus centralizirane aktivnosti:

Mobilnost studenata i osoblja (nastavnog i nenastavnog) se odvija u okviru bilateralnih ugovora između Sveučilišta u Zagrebu i visokoobrazovnih institucija u zemljama koje sudjeluju u programu.

 

ERASMUS sporazumi između FKIT-a i inozemnih sveučilišta

 

Austrija - University of Innsbruck

INNSBRUCK

Belgija - Katholieke Universiteit Leuven

LEUVEN

Češka - Brno University of Technology

BRNO

Češka - Institute of Chemical Technology Prague

PRAGUE

Italija - Università degli Studi di Perugia

PERUGIA

Mađarska - Pannonia Egyetem

VESZPREM

Njemačka - Technische Universität München

MUNCHEN

Slovenija - Univerza v Ljubljani

LJUBLJANA

Španjolska - Universitat de Barcelona

BARCELONA

Španjolska - Universidad de Castilla-La Mancha

CASTILLA-LA MANCHA